Nyheder

Fabrikschef Orla Jepsen ved Troldtekt (tv.) sikrer en høj kvalitet og ensartet produktion ved at analysere og handle på baggrund af data. Foto: PR/Troldtekt

25.06.2021 | Forskningsnyhed

Innovativt værktøj skal ruste landets små og mellemstore virksomheder til en digital fremtid

Virksomheden Troldtekt gik fra mavefornemmelser til benhårde data, da den vestjyske akustikpladeproducent iværksatte en omfattende digitalisering af sin produktion. Nu skal et tiltag ved Interdisciplinary Centre for Digital Business Development ved Aarhus Universitet ruste resten af Danmarks SMV’er til fremtidens digitale udvikling.

1-2-3 Ingeniør skal få landsdelens gymnasieelever til at opleve, at de har mulighed for tage en attraktiv universitetsuddannelse i deres lokalområde. Foto: AU

26.05.2021 | Uddannelsesnyhed

Flere af fremtidens ingeniørtalenter skal rekrutteres i Midt- og Vestjylland

Gymnasieelever skal inspireres til at vælge en ingeniørfaglig uddannelse i et ambitiøst talentudviklingsprojekt ved Aarhus Universitet i Herning. Projektet støttes af AUHE MidtVests Støttefond med over en million kr.

27.04.2021 | Videnudveksling

SMV’ers digitalisering – hvad er status og hvordan kommer vi videre?

Lektor Annabeth Aagaard gør dig klogere på digitaliseringen hos landets SMV’er i den seneste podcast fra Aarhus BSS. Hun er centerleder ved Interdisciplinary Centre for Digital Business Development, og i podcasten giver hun en status på, hvordan det går med digitaliseringen hos SMV’erne, og hvordan de kommer videre med den. Bliv klogere på små 15…

Det nedlukkede pelserhverv skal have et 360 graders eftersyn af de studerende, som f.eks. kigger på at udnytte minkfarmernes erhvervsmæssige kompetencer i en anden kontekst. Foto: PR

22.04.2021 | Talentudvikling

Universitetsstuderende skal skabe nye forretningsmuligheder for minkbranchen

Tidligere minkavler Anita Kaag fik aflivet 22.000 mink. Nu skal en gruppe studerende ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet hjælpe hende og resten af landets minkavlere med at finde nye forretningsmuligheder til deres nedlukkede produktionsfaciliteter.

I 2026 forudser markedsfremskrivninger, at vertical farms omsætter for 80 mia. kr. globalt, hvilket betyder, at markedet vil vokse med næsten 25 pct. de næste fem år. Foto: Rasmus Eriksen

23.03.2021 | Forskningsnyhed

Ph.d.-studerende vil gøre alternativ landbrugsmetode til en god forretning og redde verdensskovene

Forskning i alternativ landbrugsmetode fik græske Dafni Avgoustaki til Aarhus Universitet i Herning. Med udgangspunkt i sit ph.d.-projekt har hun nu startet en virksomhed, som skal gøre ’vertical farming’ til en bæredygtig forretning. Virksomheden vil fremme plantedyrkning i verdens storbyer.

10.03.2021 | Forskningsnyhed

Instituttet vil skabe fremtidens industriforskere i nyt EU-projekt

Ph.d.-studerende efterlyses, der har potentiale til at blive eliten af forsknings- og erhvervsledere inden for innovation og teknologistyring, og som kan tage favntag med udfordringer inden for fremtidens industrielle systemer.

Professor Anders Frederiksen har stået i spidsen for det tiårige forskningsprojekt, der bl.a. har påvist, at chefer, der giver deres medarbejdere gode vurderinger, er bedre ledere, som formår at motivere og støtte deres medarbejdere, så de bliver mere produktive. Foto: AU

23.02.2021 | Forskningsnyhed

Stort forskningsprojekt ved AU i Herning: Din chef kan booste din karriere

Flere års usikkerhed om effekten af kostbare systemer, der måler medarbejdernes præstationer, er nu afløst af viden. Performance management-systemer har en effekt på både virksomheden, lederne og medarbejderne, fastslår et stort forskningsprojekt ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet.

Allerede under studiet voksede Locked til et millionforetagende for de tidligere AU-studerende. Foto: Mads Topp

04.02.2021 | Talentudvikling

Studiekammerater fra AU i Herning fik millioninvestering i Løvens Hule

Anna Grantland og Martin Høegs virksomhed Locked startede som et studieprojekt ved Aarhus Universitet i Herning. Nu har de tidligere studerende bag virksomheden fået to investorer fra Løvens Hule med ombord.

Viser resultater 1 til 8 ud af 229

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste