Store smil og solskin til AU Hernings sommerdimission

Fredag 28. juni afsluttede 96 dimittender deres bachelor- og kandidatuddannelser inden for ingeniørområdet og informationsteknologi. Festtaleren var Maria Bjørkmann fra Baettr, og Maja Xia Stald Pallesen holdt dimittendtalen.

Foto: Simran Kholi
Årets sommerdimittend: Amalie Dalgård Pedersen.
Bedste afhandling på kandidatuddannelsen i teknologibaseret forretningsudvikling: Daniel Bornhijm.
Bedste afhandling på kandidatuddannelsen i it, kommunikation og organisation: Armin Jakic og Ann Elisabeth Bisgaard Rasmussen.

Farverige blomster og træer havde forvandlet kantinen på AU Herning til en festsal, og luften summede af glæde, da de 96 dimittender blev fejret i selskab med deres familier, venner og ansatte på AU Herning.

Festlighederne blev skudt i gang af institutleder Anders Frederiksen, som stod for velkomsten, og herefter var der festtale ved Maria Bjørkmann, som er Senior Vice President for People & Growth, Communication and Sustainability hos Baettr. Hun opfordrede de nye dimittender at sætte deres præg på verden, turde fejle og altid huske at være dem selv.

Minder og selvaccept

Dimittendtaleren var Maja Xia Stald Pallesen, der har færdiggjort sin kandidatuddannelse i it, kommunikation og organisation. I sin tale lagde hun bl.a. vægt på, at de studerende skal være stolte af at have færdiggjort deres uddannelse og reflekterede over studietiden på AU Herning, som hun beskrev som ”… en tid med både gode oplevelser og udfordringer, nye venskaber og minder – og også en tid, hvor man virkelig kan lære sig selv at kende”.

Dimittendtaleren fremhævede desuden ”… de mange timers studier, arrangementer i studenterhuset og andre aktiviteter. Det har virkelig været unikt. Der er altid fællesskab at finde til dem, der søger det, og privatliv til dem, der ønsker det. Der er plads til alle og man kender altid nogen på gangene.”

Til sidst understregede Maja Xia Stald Pallesen, hvor vigtigt det er at være tro mod sig selv og sine værdier og ikke ændre sig selv baseret på andres opfattelser og presset fra samfundet: ”Sandheden er jo nok også, at vi altid vil blive målt og vejet, så det er vigtigt at kunne mærke efter og kunne vurdere, hvad der er den rigtige vej for dig, hvad der er vigtigt for dig, hvad dine værdier er. For presset fra at sammenligne er noget vi pålægger os selv, tillader os selv, og vi bliver nødt til at vide med os selv, at vi er gode nok, før vi tror på, at andre også ser det. Derfor håber jeg, at I altid finder viljen og modet til at gå jeres egne veje.”

Sommerens dimittendpriser

  • Årets sommerdimittend blev Amalie Dalgård Pedersen. Prisen blev sponsoreret af Baettr.
  • Bedste afhandling på kandidatuddannelsen i teknologibaseret forretningsudvikling gik til Daniel Bornhijm. Prisen blev sponsoreret af SMV Herning.
  • Bedste afhandling på kandidatuddannelsen i it, kommunikation og organisation var udarbejdet af Armin Jakic og Ann Elisabeth Bisgaard Rasmussen. Prisen blev sponsoreret af Hans Foxbys Fond/Kyocera Unimerco.

De 96 dimittender fordelte sig på følgende uddannelser:

  • Forretningsudvikling, BDE
  • Global Management and Manufacturing, GMM
  • Elektronik
  • Elektrisk energiteknologi
  • It, kommunikation og organisation
  • Teknologibaseret forretningsudvikling.