Enkeltfag

Det er muligt at tage en række kurser under åben uddannelse som enkeltfag, hvor du selv sammensætter det kursusforløb, du har behov for. Det kan f.eks. handle om kurser, der udbydes som en del af HD-uddannelsen og Diplomuddannelsen i ledelse.

Du kan læse mere om optagelse, adgangskrav med mere i fold-ud boksene, eller du kan gå til tilmelding via siderne, der linkes til herunder.

Udbudte enkeltfag i Herning

Optagelse
Diplom i ledelse

Optagelseskrav til enkeltfag på Diplom i ledelse er en bacheloruddannelse eller som minimum en kort videregående uddannelse med efterfølgende 2 års relevant erhvervserfaring. Opfylder man ikke disse krav, skal man igennem en realkompetencevurdering. Vurderingen er gratis, hvis man søger optagelse på uddannelsen, men den koster penge, hvis man kun ønsker et enkeltfag.

Tilmelding til enkeltfag på Diplom i ledelse sker hos vores samarbejdspartner VIA University College. På VIAs hjemmeside kan du finde det aktuelle udbud af moduler. Klikker du dig ind på de enkelte moduler, får du en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her, du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

Optagelse
HD

Hvis du vil læse HD-fag som enkeltfag, er optagelseskravene de samme som til hele uddannelsen.

  • For at blive optaget på HD 1. dels fag skal du have bestået en gymnasial eksamen.
  • For at blive optaget på HD 2. dels fag skal du have bestået HD 1. del, en relevant erhvervsakademiuddannelse, en relevant akademiuddannelse eller en relevant uddannelse på minimum samme niveau som de tre førstnævnte. Herudover skal du dokumentere minimum to års relevant erhvervserfaring. Til det formål skal du udfylde og indsende en underskrevet arbejdsgivererklæring.

Ansøgningsfrist: 

  • Efterårsfag: 1. maj
  • Forårsfag: 1. november

Kompetencegivende kurser
til virksomheder

Virksomheder har mulighed for at få oprettet kompetencegivende* kurser med udgangspunkt i de udbudte kurser på HD.

Kurserne kan placeres overalt i den vestlige del af Region Midtjylland og kræver mindst 15 tilmeldte for at blive oprettet. Bemærk at de kompetencegivende kurser ikke er lukkede hold, og derfor kan der være deltagere fra flere virksomheder.

Tid og sted for undervisningen aftales med virksomheden, og oprettelse af virksomhedskurser kræver minimum 15 tilmeldinger.

* = Kompetencegivende kurser betyder, at kursisterne optjener ECTS-point ved at bestå kurserne. ECTS-point er et system, der bruges ved optagelse på videregående uddannelse, og ECTS-point kan derfor bruges, hvis kursisten på et senere tidspunkt ønsker at videreuddanne sig.

Prisen for kurserne er 1.000 kr. pr. deltager pr. ECTS-point - et typisk kursus er på 5 ECTS-point.

Kontakt uddannelsesansvarlig Jan Laursen (janl@btech.au.dk/8716 6972) for flere informationer.