Om studentervæksthuset i Herning

Studentervæksthuset Business Factory i Herning blev startet den 1. februar 2005 som et resultat af den hastigt spirende iværksætterlyst, der var på stedet. Studerende lånte lokaler og ressourcer hér og dér og havde ikke et fast sted at arbejde med deres selvstændige projekter. Med det nye center fik en masse foretagsomme unge mennesker et mødested med ligesindede. Samtidig fik de mulighed for gratis at låne kontorfaciliteter, få rådgivning og vejledning og drive deres forretning, mens de var studerende.

I dag er Business Factory meget mere end blot et inkubationscenter for kommende iværksættere. Business Factory er et videncenter under Institut for Forretningsudvikling og Teknologi og har til formål at fremme innovationskulturen, foretagsomhedskulturen og selvstændighedskulturen på universitetet og i resten af Region Midtjylland. Kontorlokalerne og kontorfællesskabet som de studerende har til rådighed, er beliggende i Innovatorium på Birk Centerpark 40, Herning.

Business Factory arbejder tæt sammen med BDE-studiet (Business Development Engineer) og udbyder en lang række meritgivende fag til samtlige studieretninger på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Mission

Det er Business Factorys mission aktivt at fremme innovationskulturen, foretagsomhedskulturen og selvstændighedskulturen på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi og gennem dette være med til at skabe regional vækst. 


Vision

Business Factory vil i tæt samspil med alle de forskellige studieretninger på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi arbejde på at gøre innovation, foretagsomhed og entreprenørskab til en naturlig og meritgivende del af ethvert studie. Der vil være et stort fokus på action learning-princippet, tværfaglighed og viden som grundstenen til innovation og forretningsudvikling.