Ung professor på talent-liste

Professor Peter Enevoldsen, 35 år, er af dagbladet Berlingske udnævnt til én af Danmarks 100 mest talentfulde unge i 2023.

Ved siden af professorjobbet på Aarhus Universitet i Herning er Peter Enevoldsen Vice President og modulchef i vindmøllegiganten Vestas, hvor han har strategisk ansvar for dele af virksomhedens digitale produktudvikling og for udvikling af Vestas’ klimadata.

Det er 20. gang, at Berlingske har udvalgt 100 unge talenter i dansk erhvervsliv og det offentlige. Med chefredaktør Mette Østergaard i spidsen har en udvælgelseskomité på avisen udvalgt talenterne ud fra cv’er, hvor der er redegjort for konkrete resultater, og på baggrund af anbefalinger. Talenterne skal være under 36 år.

Peter Enevoldsen kom til Aarhus Universitet i Herning i 2017 som adjunkt og forsker i vindenergi. Han blev lektor i 2020 og i 2021 centerleder for Centre for Energy Technologies på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus BSS, Aarhus Universitet i Herning. I 2022 blev han sideløbende ansat i Vestas som Senior Specialist, og i 2023 blev han professor på instituttet. Siden april 2023 har han tillige været Vice President i Vestas.