Forskere fra AU Herning vinder den prestigefyldte AIOTI-pris

Tværfaglige kompetencer på tværs af samfundsvidenskab og teknologi var udgangspunktet for tildelingen af årets AIOTI-pris.

Foto: Mirko Presser

Vindmølleindustrien har vækstet med en hastighed, der har skabt et marked med stor stigning i både konkurrenter og distance mellem vindemølleproducenterne og underleverandørerne. Kulturen i vindmølleindustrien har gjort, at der i mindre grad bliver fokuseret på fælles løsninger, mens optimering af egne løsninger og forretning bliver prioriteret, selvom det hæmmer innovationen i branchen.

De udfordringer har forskere fra bl.a. AU Herning arbejdet på at løse. I forbindelse med Alliance for IoT and Edge Computing Innovations (AIOTI) årlige event i Bruxelles modtog forskerne René Chester Goduscheit, Mirko Presser, Michail Beliatis og Kristoffer Holm årets AIOTI-pris for deres arbejde med at skabe stordriftsfordele i vindmølleindustrien ved brug af blockchain- og IoT-teknologier til at styrke samarbejdet med underleverandørerne og samtidig øge innovationskraften i industrien. Resultaterne stammer fra forskningsprojektet UnWind, som forskerne fra AU Herning har stået i spidsen for sammen med deltagere fra APQP4Wind, Fraunhofer Blockchain Lab og Delendorff Advisory.

”AU Herning er ret unik ved, at vi har alle de relevante kompetencer til et projekt som UnWind under samme tag. Vi har nogle stærke forskningsprofiler inden for det samfundsfaglige område, som kan bidrage til at forstå udfordringer og skitsere løsninger inden for eksempelvis vindindustriens værdikæde. Og samtidig har vi nogle kompetente forskere inden for software, der kan udforme og implementere de tekniske løsninger”, fortæller professor René Chester Goduscheit, som var projektleder.

Om AIOTI

AIOTI står for Alliance for IoT and Edge Computing Innovation og er en europæisk organisation, som arbejder på at fjerne barrierer for udviklingen af IoT og edge computing samtidig med, at europæiske værdier som privatliv og forbrugerbeskyttelse bevares.

Læs mere om AIOTI og AIOTI-eventet i Bruxelles.