Nyheder

25 universitetsstuderende fra hele landet var særligt udvalgte blandt mere end 150 studerende, der ansøgte om at få en af pladserne i konkurrencen "Food Tech Challenge". Her arbejder de med deres case omkring bordet og ved brug af de særlige tavler, der er lavet til arbejdet med forretningsmodellering.
Prorektor Berit Eika fra Aarhus Universitet holdt åbningstalen til "Food Tech Challenge".
Her ses en af talerne ved den internationale konference "Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry".
Konferencen foregik den ene af de tre dage, som Food Tech-messen varede, og den tiltrak både forskere og repræsentanter fra fødevarebranchen.
Her ses en gruppe af de studerende, der deltog i konkurrencen for universitetsstuderende, mens de arbejder med deres case i deres egen lille kube midt i messen. 
De studerende kunne løbende hente inspiration eller stille spørgsmål til virksomhederne på messen i forbindelse med deres arbejde med at løse deres forskellige cases.

31.10.2014 | Offentligheden/ Pressen

AU Herning arrangør af konkurrence for studerende og international konference på Food Tech-messe

Tirsdag den 28. til torsdag den 30. oktober var AU Herning repræsenteret på Food Tech-messen i MCH Messecenter Herning med den nytænkende konkurrence ”Food Tech Challenge 2014” og den internationale konference ”Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry”.

Helge Sander, formand for Eksternt Råd på AU Herning, afslører det nye Stanford-skilt ved AU Hernings hovedindgang. Fra venstre ses institutleder Jacob Kjær Eskildsen, professor Peter Lindgren og de to co-directors Mark Nelson og Margarita Quihuis fra Stanford Peace Innovation Lab (foto: Maria Randima Sørensen).
Her ses professor Peter Lindgren, der holder åbningstale for de 100 fremmødte gæster (foto: Maria Randima Sørensen)
Mark Nelson, co-director, Stanford Peace Innovation Lab, holder her åbningstale på Stanfords vegne (foto: Maria Randima Sørensen)
Peter Lindgren giver ordet til Helge Sander, der holder tale før afsløringen af det officielle skilt ved hovedindgangen (foto: Maria Randima Sørensen)
Stanford-skiltet ved AU Hernings hovedindgang symboliserer det nye samarbejde mellem underversiteterne (foto: Maria Randima Sørensen)

30.10.2014 | Ceremoni / åbning

Stanford University åbner afdeling i Herning

Det amerikanske universitet Stanford har netop åbnet et nyt Stanford Peace Innovation Lab sammen med Aarhus Universitets institut i Herning. De to universiteter har indgået et samarbejde omkring etablering af et nyt laboratorium, der skal være omdrejningspunkt for fremtidige fælles forskningsprojekter. Samarbejdet åbner nye døre for dansk…

De studerende fra AU Herning får her en grundig præsentation af Morsø Kommune og bliver introduceret for Videnhotel Mors samt nogle iværksætttervirksomheder.
På rundvisning i produktionen hos virksomheden Bila.
De studerende følger produktionen af vinduer og døre hos KPK.
De endelige resultater i form af vinduer og døre bliver studeret.
På rundtur i produktionen hos HE-VA i Nykøbing Mors. 
I dialog med en af de ansatte hos HE-VA.

27.10.2014 | Offentligheden/ Pressen

Studerende fra AU Herning besøger virksomheder på Mors

En flok studerende fra AU Herning blev mødt med åbne arme, da de besøgte tre virksomheder på Mors og Morsø Kommune. Formålet med besøgene var at skabe bro og mulighed for videndeling mellem virksomhederne og universitetsverdenen til fordel for begge parter.

23.10.2014 | Offentligheden/ Pressen

Nyt ’Stanford Peace Innovation Lab’ åbner på AU Herning

Det anerkendte amerikanske universitet Stanford indgår et samarbejde med Aarhus Universitets institut i Herning. Sammen åbner de to universiteter et laboratorium under navnet ’Stanford Peace Innovation Lab’ på Aarhus Universitet i Herning. Det bliver et partnerskab, der giver helt unikke muligheder for samarbejde mellem Stanford og virksomheder,…

22.10.2014 | Offentligheden/ Pressen

Nytænkende samarbejde mellem fødevarebranchen og universitetsuddannelser

Fødevaremessen Food Tech byder i år på nye initiativer udviklet af Aarhus Universitets institut i Herning. Et af initiativerne er en innovativ og nytænkende konkurrence, der udfylder et behov i den vækstorienterede fødevareforskning og -udvikling i branchen.

14.10.2014 | Aarhus BSS

3-årig EQUIS akkreditering til business aktiviteterne på BSS

School of Business and Social Sciences (BSS) har netop modtaget officiel bekræftelse på, at fakultetet har fået en 3-årig EQUIS-akkreditering fra EFMD for de aktiviteter, der ligger i Institut for Marketing og Organisation, Institut for Erhvervskommunikation og Institut for Økonomi.

På billedet ses uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen sammen med AU Hernings institutleder Jacob Kjær Eskildsen.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen ankommer til AU Herning og bliver mødt af institutleder Jacob Kjær Eskildsen og formand for Eksternt Råd Helge Sander.
Sofie Carsten Nielsen holdt åbningstalen til konferencen og derefter stillede et panel spørgsmål til ministeren.
Alle oplægsholdere var på podiet for at svare på spørgsmål fra salen.
Bent Hansen, regionrådsformand i Region Midtjylland, holdt tale med regionens perspektiv på udviklingen af Midt- og Vestjylland og AU Herning.

07.10.2014 | Konference

Uddannelses- og forskningsminister: ”I har det helt særlige DNA”

Der blev uddelt mange roser og gode råd til Aarhus Universitets institut i Herning, da erhvervskonference satte fokus på udviklingen af det midt- og vestjyske område og herunder AU Herning.