I 2008 kom Sarah til Danmark fra Malaysia, hvor hun boede i Sønderborg indtil 2022. Nu er hun flyttet til Herning for at læse sin bachelor i erhvervsøkonomi, Economics and Business Administration (BSc).
Selvom Sarah lærte dansk i folkeskolen, har hun valgt at læse den engelsksprogede uddannelse i erhvervsøkonomi – uden at have en baggrund inden for business.
“Jeg ville lære mere om økonomi, og hvordan den påvirker virksomheder her i Danmark, men også udenlandske virksomheder. Jeg kendte slet ikke noget til det, så jeg tænkte, at det ville være spændende at lære om det. Og det er det!” fortæller Sarah, der nu er på sit 6. semester.
Economics and Business Administration (BSc) er en bred uddannelse, der giver de studerende mange muligheder, alt efter hvad der interesserer dem. Det ser Sarah som noget positivt:
“Du kan f.eks. vælge at fokusere på marketing, finans eller strategi efter din bachelor. Vi lærer så mange ting på BSc, og du finder hurtigt ud af, hvad du er god til og knap så god til. Og så kan du vælge den retning, der passer til dig.”
Når Sarah kigger fremad, drømmer hun om at arbejde med strategi og revenue management – gerne i hotelbranchen, som hun allerede har erfaring med.
Sarah ser det som en stor fordel at læse erhvervsøkonomi på engelsk i Herning.
“BSc åbner mange døre. Du kan både arbejde i Danmark og i udlandet. Det er en stor fordel at have den engelske terminologi, da mange store virksomheder har engelsk som koncernsprog og afdelinger i flere lande,” forklarer Sarah og fortsætter:
“Du skal ikke lade dig afskrække af, at uddannelsen er på engelsk. De fleste af underviserne snakker dansk, så du kan altid få danske forklaringer af dem eller af dine klassekammerater, hvis der er noget, som du ikke lige forstår.”
Erhvervsøkonomi er en anerkendt uddannelse, og den udbydes i flere byer. Men Economics and Business Administration på AU Herning er noget helt specielt – både i forhold til antallet af studerende og den særlige kontakt til erhvervslivet.
“Den største fordel ved at studere i Herning er, at du har en meget tæt kontakt til underviserne. Når du f.eks. er over 300 elever på et hold, så tror jeg ikke rigtig, at du møder dine undervisere. Her i Herning hilser vi på dem på gangene, og vi spørger ind til hinanden. Der er den her kontakt og relation til underviserne, som jeg ikke tror, der er andre steder,” fortæller Sarah og fortsætter:
“Vi har meget virksomhedssamarbejde, hvor vi får konkrete opgaver, som vi skal løse. Derudover har vi tre fag, der kun udbydes i Herning. Det er nogle projektbaserede fag, hvor vi arbejder med problemer, som virksomheder rent faktisk slås med i hverdagen. Det har givet mig virkelig meget, da jeg har fået en forståelse for og et indblik i, hvad jeg reelt kan møde i virkeligheden.”
For Sarah har det været en stor fordel, at der på Economics and Business Administration i Herning er stort fokus på projektarbejde og samarbejde med erhvervslivet. Det har givet hende en masse erfaring og klædt hende godt på til arbejdslivet. Her handler det ikke kun om at skrive opgaver, men også om at præsentere resultater og argumentere for sine løsninger.
“Projektarbejdet og samarbejdet med virksomheder er en rigtig god måde at bygge bro mellem teori og praksis. Vi får en fornemmelse af, hvordan det, vi lærer i undervisningen, rent faktisk bliver brugt i praksis, og det er virkelig spændende,” fortæller Sarah
Bekymringer gjort til skamme
Uden at kende nogen i Herning og med et par års pause fra skolelivet var Sarah bekymret for at skulle flytte til Herning og starte på Economics and Business Administration. Hun var særligt bekymret for det sociale, men nu kan hun roligt ryste på hovedet ad de bekymringer.
“Hvert år afholder AU Herning Freshman Day, som er en aktivitetsdag for studerende. Her lærer vi hurtigt hinanden at kende, og jeg synes, det gik hurtigt med at finde venner. Jeg fandt allerede den første dag nogle venner, som jeg klikkede rigtig godt med,” fortæller Sarah.
Udover Freshman Day forklarer Sarah, at man heller ikke skal være bekymret for, om der er noget at lave i Herning.
“Jeg synes, der er masser af ting at lave. Studenterhuset og Uddannelsesby Herning arrangerer virkelig mange aktiviteter, hvor vi kan mødes og hygge os sammen. Selvom Herning ikke er den største by, så er folk gode til at deltage. Det bliver ikke for stort, men det bliver heller ikke for småt,” forklarer Sarah.
For Sarah har Economics and Business Administration været den helt rigtige bacheloruddannelse. Kombinationen af et studiemiljø, der byder på en tæt kontakt til underviserne, et godt fællesskab samt en stærk kontakt til erhvervslivet har skabt rammerne for et værdifuldt uddannelsesforløb.
“Det er virkelig en uddannelse, hvor jeg føler mig set og hørt – både af underviserne og mine medstuderende. Og det, at vi får lov til at arbejde med virkelige cases og virksomheder, gør bare, at det hele giver mere mening. Du får en fornemmelse af, hvordan det er på en arbejdsplads,” fortæller Sarah.
Med både faglige og sociale erfaringer i rygsækken føler Sarah sig godt rustet til fremtiden. Economics and Business Administration har ikke kun givet hende indsigt i erhvervsøkonomi, men også kompetencer, hun kan bruge direkte i arbejdslivet – både i Danmark og internationalt.