Mathias er tidligere ITKO-studerende fra Herning og arbejder i dag som projektleder hos TCM Group. Hans karriere har udviklet sig hurtigt. Han startede sin karriere hos TCM Group som studentermedhjælper, og efterfølgende blev han ansat som projektkoordinator og forretningsudvikler og senere som projektleder, hvor han nu driver projekter og produktudvikling.
“Jeg beskæftiger mig både som projektleder, men også som product owner, da jeg efterfølgende har taget en SCRUM-certificering. Jeg arbejder altså med flere hatte, hvilket er med til at gøre mit arbejde sjovt,” fortæller Mathias.
For Mathias blev ITKO en mulighed for at ændre karrierespor, da en kandidat i it, kommunikation og organisation åbnede op for stillinger, som han fandt spændende. Mathias kommer selv fra en bachelor i international handel og markedsføring, men han fandt hurtigt ud af, at en karriere inden for markedsføring og salg ikke var den rette hylde for ham.
Mathias ønskede i stedet en karriere, hvor udvikling er i fokus. Mathias forklarer: “ITKO giver muligheden for at twiste sin bachelor og tage sin karriere i en anden retning. Det, at være med til at skabe forandring, synes jeg, var rigtigt godt.”
Mathias fremhæver studiemiljøet i Herning som en af de største fordele ved ITKO. For ham var det en ekstra motivation, at der var en tæt relation til underviserne på studiet.
“Det er meget mere personligt, og underviserne ved, hvad du hedder. Det er til at finde rundt i, og der er meget mere sparring med ens undervisere,” forklarer Mathias og fortsætter: “AU Herning har mange fine faciliteter, hvor det er fedt at være, og toget går lige dertil, hvis man vælger at pendle.”
Selvom ITKO er en it-uddannelse, så gør tværfagligheden på uddannelsen teknologi mere håndgribelig for studerende uden en it-baggrund. “ITKO er ikke nødvendigvis så it-tung, at man ikke kan følge med,” fortæller Mathias.
På ITKO bliver man inddelt i studiegrupper, hvor medlemmerne kommer fra forskellige baggrunde, hvilket Mathias beskriver som en stor fordel.
“Dem, der kom med en it-baggrund, kunne hjælpe os med it-fagene. Os andre, der har læst kommunikation eller noget forretningsmæssigt, kunne i stedet hjælpe ved andre fag og komme med vores perspektiv på det,” forklarer Mathias.
Særligt gruppesammensætningen og gruppearbejdet på ITKO har givet Mathias nogle brugbare kompetencer, som han dagligt bruger i sit arbejde som projektleder. Her arbejder han sammen med flere forskellige teams: “Jeg har lige haft et projekt med finansafdelingen og produktionen. De har forskellige måder at se verden på, og sammen skal vi så finde en fælles løsning, som passer ind i alles hverdag. ITKO har givet mig kompetencer til at få flere parter til at arbejde sammen om et fælles mål og forstå hinanden.”
Mathias understreger, hvordan ITKO har givet ham en grundlæggende forståelse for it, kommunikation og organisation, som har været værdifuld i hans arbejde.
“Jeg synes, du skal læse ITKO, hvis der er noget inden for de tre grene – it, kommunikation og organisation – der interesserer dig. Og du kan se en fordel i at forstå, hvordan de tre verdener komplimenterer hinanden. Om du så sidder og er meget glad for kommunikation eller har en it-profil, så kan man sige, at hvis du gerne vil kunne arbejde tværfagligt inden for de områder i relation til it, så er ITKO en god idé.”
Desuden mener Mathias, at ITKOs tværfaglige tilgang har hjulpet ham med at forstå, hvordan du kan kombinere forskellige kompetencer og skabe løsninger, der fungerer på tværs af organisationer og afdelinger. Det er en kompetence, han bruger dagligt, når han arbejder med teams og forskellige interessenter.
For Mathias handler det ikke kun om at være ekspert på ét område, men om at kunne forstå og kommunikere på tværs af mange forskellige områder: “Det handler om at forstå mennesker, forstå hvor de er og deres blik på verden.”