Studerende konkurrerede om at hjælpe lokale virksomheder
100 universitetsstuderende og 20 lokale virksomheder mødtes til den årlige TBMI Challenge, som blev afholdt af og på Aarhus Universitet i Herning. En af virksomhederne var konfAir fra Herning, som fik gode indspark til, om det kunne betale sig at investere i ny teknologi.
Ved den netop afholdte Global Manufacturing Festival på Aarhus Universitet i Herning blev vinderne af TBMI Challenge 2018 kåret. Det er en konkurrence, hvor grupper af studerende arbejder sammen med virksomheder om ”business model development.” Vinderen af konkurrencen blev de fire studerende Youla Uhrlund Jung, Mikkel Mols Nissen, Alea Louise Scovill, Marc Christopher Damholt Thomas og Herning-virksomheden konfAir, der producerer og leverer filtre til ventilation og filtration.
Kan det svare sig at investere?
konfAir ønskede at få afklaret, hvorvidt det ville være rentabelt at investere i ny teknologi, som gør det muligt at producere et specielt panelfilter på en hurtigere, men mindre fleksibel, måde. På bare tre dage skulle gruppen foretage forskellige undersøgelser, beregninger og analyser for at skabe et overblik over fordele og ulemper ved sådan en investering.
”I tre dage er det din virksomhed, og du er bare nødt til at stræbe efter dens succes. Vi havde fra starten fokus på konfAirs behov, og hvad de havde brug for fra os for at få udfordringen løst,” fortæller Marc Christopher Damholt Thomas.
De studerendes hårde arbejde viste sig at være så brugbart, at ledelsen i konfAir vil bruge det som et vigtigt perspektiv, når den endelige beslutning skal tages.
”Vi kommer til at bruge de studerendes arbejde i vores videre beslutningsprocesser og kommende forretningsmodeller,” fortæller Allan Kildevang Ladekjær, forretningsudvikler hos konfAir.
Samarbejdet fortsætter
Samarbejdet med konfAir har ikke alene været givende for virksomheden, men også for de studerende:
”Det er klart, at det altid er mere interessant at arbejde med virkelige problemstillinger end opstillede teoretiske cases. Det giver os som studerende et meget bedre indblik i verdenen udenfor universitet, og det er med til at gøre studiet mere realistisk og interessant” fortæller Mikkel Mols Nissen.
”Man lærer rigtig meget af at arbejde med teorierne i praksis,” fortæller Youla Uhrlund Jung.” Pludselig forstår man teorierne bedre. Jeg vil opfordre kommende studerende til at deltage i TBMI, da det er noget, man virkelig lærer meget af."
Vinderne af årets TBMI Challenge og konfAir har ikke afsluttet deres samarbejde endnu. Forude venter en rapport over gruppens resultater, samt en mundtlig eksamen til juni.
”Vi ser meget frem til et fortsat samarbejde de næste par måneder. Og så glæder vi os rigtig meget til at se slutresultatet,” siger Allan Kildevang Ladekjær, som heller ikke afviser, at konfAir igen vil deltage i lignende samarbejder med Aarhus Universitet i Herning.