Endelige optagelsestal for BTECH i Herning

Så foreligger de endelige optagelsestal for uddannelserne på Aarhus Universitet i Herning: Institut for Forretningsudvikling og Teknologi (BTECH). Største fremgang er på HA-området mod en tilbagegang på Bacheloruddannelsen i Economics and Business Administration.

Så foreligger de endelige optagelsestal for BTECH i Herning. Foto: AU Foto

Der er stor fremgang for HA, Erhvervsøkonomi-uddannelsen i år. Hele 110 nystartede studerende i år til forskel fra sidste år, hvor der var 91 nye studerende.

Fremgang ses også på uddannelsen i Global Management and Manufacturing (GMM), hvor der sidste år var 24 nystartede studerende mod 27 i år.

Det største fald ser man på BScB, som er Bacheloruddannelsen i Economics and Business Administration, hvor der kun er 55 nye studerende mod 73 sidste år. Derudover er der en mindre tilbagegang på BDE (Business Development Engineer).

Vice-institutleder Jan Laursen udtaler: En fastholdelse i bacheloroptaget på sidste års meget flotte niveau og en stigning i kandidatoptaget på 21% er naturligvis meget tilfredsstillende – og også mere end vi havde turdet håbe på. Ligeledes er det glædeligt, at vi her to uger efter studiestart har en klar fornemmelse af, at de studerende er såvel engagerede som motiverede til det nye liv som universitetsstuderende.

Fakta
Herunder ses antallet af nye fuldtidsstuderende på BTECH, fordelt på bachelor- og kandidatuddannelser.

Derudover er der startet 19 studerende på BTECHs specialisering til forretningsingeniør i Aarhus.

Uddannelse

2014

Nystartede E2015

BA

 

 

HA (Erhvervsøkonomi)

91

110

BScB (Economics and Business Administration)

73

55

BDE (Business Development Engineer)

72

65

GMM (Global Management and Manufacturing)

24

27

Total

260

257

KANDIDAT

 

 

Cand.polyt.

42

55

Cand.merc.

26

27

Total

68

82

Bestand hører til hos ASE

 

 

Adgangskursus

 

26 *

Electronic Design Engineer (EDE)

 

40 *

*Der er startet studerende på både Adgangskursus og uddannelsen til elektronikingeniør (EDE), der foregår på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, men de tæller ikke med i opgørelsen, da fagområdet formelt hører til under Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet i Aarhus.

 

Yderligere oplysninger

Studieleder Jan Laursen,
Institut for Forretningsudvikling og Teknologi
Aarhus Universitet, Aarhus BSS
Mail: janl@auhe.au.dk
Tlf: 87 16 69 72