Esbjerg Havn og tilkoblingen til det europæiske transportnetværk (TEN-T)

Denne uge præsenterede institutleder, Anders Frederiksen, sammen med videnskabelig assistent, Ishita Sharma, vores vurderinger af projektets perspektiver for blandt andre forsvarsminister Morten Bødskov og miljøminister Lea Wermelin.

Vi vil redde verden sammen med virksomheder og kommuner. Esbjerg Havn viser vejen ved tilkobling til den europæiske transportkorridor (TEN-T) og med udgravning af havneindløbet, så de største skibe kan anløbe. Det første bidrager til betydelige reduktioner i CO2-udledningen, og det sidste er en vigtig brik i det kommende offshore-vindeventyr. 

Anders Frederiksen er begejstret for projektet:

"Det her kan gå hen at blive rigtig stort. Normalt taler man om storskalaprojekter, men koblingen af havnen til det europæiske godsnetværk og en samtidig udbygning af havnen har potentiale til at blive et GIGA-projekt til gavn for Danmarks grønne omstilling."

Udover forsvarsminister Morten Bødskov og miljøminister Lea Wermelin var bl.a. Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, samt Port Esbjergs formand Søren Gade og direktør Dennis Jul Pedersen til stede.

Mere information

Anders Frederiksen, Institutleder
Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus BSS
Tlf.: 61 62 02 07
Mail: afr@btech.au.dk