Iværksættere og studerende modtager legat fra Innovationsfonden

Ingeniørstuderende fra BTECH udvikler AI-teknologi, der hjælper produktions- og forsyningssektoren - og modtager et legat på 650.000 til at få deres løsning på markedet.

Stort tillykke til Mads Harding Gliemann (tv.) og Claes Zacho (th.) med legatet og deres startup Siana.

Mads Harding Gliemann og Claes Zachos iværksættereventyr startede som et studieprojekt, da de begge læste til diplomingeniør i forretningsudvikling (BDE) ved Aarhus Universitet i Herning. Nu har deres virksomhed Siana modtaget et legat på 650.000 kr. fra Innovationsfondens Innobooster-program.

Siana bruger ’artificial intelligence’ (AI) til at overvåge roterende maskineri, herunder motorer, pumper, gear, lejer m.fl., og advare, når maskinerne begynder at vise tegn på slid eller fejl. Systemet gør det derfor muligt for kunderne at planlægge vedligeholdelse eller udskift, før der sker nedbrud, som kan have store konsekvenser for produktionen. De 650.000 kr. skal bruges til at færdiggøre den sidste udviklingsfase af systemet, så Sianas løsning kan komme på markedet og gavne virksomheder inden for produktion og forsyningssektoren.  

Efter den afsluttende eksamen på BDE besluttede Mads sig for at læse til civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling (cand.polyt.) ved Aarhus Universitet i Herning, mens Claes nu arbejder på fuld tid i Siana.  

Du kan læse mere om Innobooster-programmet her.