Cand.polyt.-studerende nr. 400 færdiguddannet i Herning

Kort før kl. 14 fik Emil Kjærgaard Petersen sin endelige karakter og kunne kalde sig for cand.polyt. og titlen i sig selv var gevinst nok for den nyudklækkede dimittend, alligevel ventede der ham en overraskelse, da han forlod eksamenslokalet. Emil Kjærgaard Petersen var nemlig nummer 400 i rækken af cand.polyt.-uddannede i Herning, siden uddannelsen startede for blot få år siden, og meget tyder på, at der vil komme mange flere med den flotte titel. ”Jeg har mange studiekammerater i Aarhus, der overvejer at gøre det samme som mig,” fortæller den glade og lettede dimittend.

Foto: Camilla Brodam

Har ikke tid til sommerferie

Men selvom Emil Kjærgaard Petersen i dag kunne ånde lettet op, giver han ikke sig selv nogen lang sommerferie. 

”Jeg skal faktisk tilbage på mit arbejde allerede på torsdag,” siger han smilende, mens han forklarer, at han allerede har arbejdet et stykke tid hos Draupner Graphics, og at han er så heldig at have fået en fastansættelse fra 1. juli. 

Jobbet har også spillet en stor rolle i Emil Kjærgaard Petersens studietid, og var også emnet i hans speciale, som han netop har forsvaret. 

”Jeg lavede et projekt for min arbejdsplads, hvor jeg skulle forbinde touchgrafik med IoT via embedded divices via Amazon. Målet var at vise, at det ville være muligt at forbinde mit arbejdsprodukt til det nyeste setup på Amazon,” fortæller den nye cand.polyt. 

Aarhusianer i Herning

Med en baggrund som elektroingeniør valgte Emil Kjærgaard Petersen at læse videre et halvt år som forretningsingeniør i Aarhus, da han blev tilbudt at komme til Herning og færdiggøre sin kandidat. 

”Jeg fik et halvt års merit, og så fik jeg muligheden for at arbejde med det forretningsmæssige omkring teknologien og forbinde det med alt det, jeg allerede havde lært. Det har givet mig en mulighed for at lære en masse nye aspekter omkring det at være ingeniør, og hvordan jeg kan kombinere de to ting. Jeg behøver ikke kun at udvikle,” siger han, og fortæller, at selv om hans arbejdsplads ikke er så stor, så kan de sagtens se mulighederne i at have en med Emil Kjærgaard Petersens uddannelsesbaggrund ansat. 

”Vi har gang i en hel masse, og nu skal vi finde ud af, hvordan vi kan bruge mine ingeniørevner indenfor både udvikling og forretningsudvikling. Så kan vi sammen udvikle firmaet fremad. Det bliver rigtig godt,” slutter han af, inden han skynder sig over til sin familie for at drikke et glas champagne og få nogle velfortjente lykønskningskram. 

Emil Kjærgaard Petersen vil sammen med 54 andre cand.polyt.-dimittender få overrakt sit eksamensbevis ved en stor dimissionsceremoni på fredag kl. 13-15 på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.