Aarhus Universitet vil uddanne digitale problemknusere i Herning

Nu bliver det muligt at specialisere sig i it-rettet kommunikation og organisation i Midtjylland, når Aarhus Universitet udvider med populær uddannelse i Herning. Det glæder kommunal it-chef.

Foto: Rasmus Eriksen, Aarhus BSS foto

Til foråret åbner Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet op for ansøgere til en ny uddannelse i Herning med fokus på samspillet mellem it, virksomhedsdrift og kommunikation.

Med uddannelsen får det midt- og vestjyske erhvervsliv lettere adgang til fremtidens it-udviklere, marketing managere og digitale forretningsudviklere.

”Uddannelsen sammentænker tre vigtige fagligheder hos de studerende, som enhver moderne virksomhed kan drage nytte af,” siger Anne Ballantyne, koordinator på det nye uddannelsestilbud.

Uddannelsen cand.it. i it, kommunikation og organisation (ITKO), der er i forvejen udbydes af universitet i Aarhus, har allerede levereret eftertragtede kandidater til erhvervslivet, og med et stærkt hold af undervisere i Herning samt gode erfaringer fra Aarhus er forventningerne til uddannelsen høje på instituttet.

Igennem studieforløbet vil de studerende løbende samarbejde med professionelle virksomheder, og det gør dem attraktive for erhvervslivet, når de først har fået kandidatgraden, vurderer Anne Ballantyne.

”Samarbejdet med erhvervslivet styrker de faglige og praktiske kompetencer. De bliver selvstændige problemknusere, selv når de kommer direkte fra skolebænken,” siger hun.

De unikke kompetencer, som uddannelsen giver de studerende, bliver efterspurgt af flere virksomheder i lokalområdet viser en behovsundersøgelse udført af instituttet i Herning. De midt- og vestjyske virksomheder vil gerne rekruttere uddannet arbejdskraft, der kan levere it-løsninger og samtidig har forståelse for kommunikation og forretningsdrift.

Poul Venø, it og digitaliseringschef i Herning Kommune, er begejstret for det nye tiltag på instituttet i Herning. ”Med den nye uddannelse rammer universitet spot on,” siger han. It-chefen er ikke i tvivl om, at landets virksomheder vil komme til at flokkes om de studerende på den nye kandidatuddannelse. ”Nyuddannede, der evner at føre strategier ud i livet og samtidig har forståelse for den praktiske virksomhedsdrift, er noget, de fleste virksomheder efterlyser,” siger han.

Læs mere om uddannelsen: kandidat.au.dk/itkoherning

For mere information kontakt:

  • Anne Gammelgaard Ballantyne – Uddannelseskoordinator ITKO, Aarhus BSS, Aarhus Universitet anne@btech.au.dk eller 87166965
  • Poul Venø – It og Digitaliseringschef, Herning Kommune poul.veno@herning.dk eller 96282626

Generelle pressehenvendelser eller billedmateriale: