Studiemiljøet i Herning

”Du skal føle dig velkommen”. Så simpelt kan det siges. For selv om din videregående uddannelse sikkert er det vigtigste for dit valg af uddannelsesinstitution, så er alt det udenom afgørende for, at du får en god studietid. Det kræver en indsats at få en uddannelse, men der skal også være tid til sjov og socialt samvær. På Campus Herning fokuserer vi på det faglige, men der er også plads til venskaber, oplevelser, hygge, kærlighed og hvad studielivet ellers fører med sig.

Studiemiljøet på Campus Herning er internationalt, og ca. 15 % af de omkring 1.150 fuldtidsstuderende kommer fra andre lande end Danmark, ligesom en del af forskerne på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi har en international baggrund. Det er med til at gøre Campus Herning til et sjovt, spændende og udfordrende sted at studere.

Udover uddannelse og forskning er Campus Herning kendt for et tæt samarbejde med erhvervslivet. Vi kalder det ”Company Connect Programme” – på nogle uddannelser er det ligefrem obligatorisk, at der på flere semestre skal bruges tid på at arbejde med at omsætte teorien fra universitetet til praktisk løsninger i virksomheder. Læs mere om Company Connect Programme.

Studieform på Campus Herning

Ved siden af det innovative fagmiljø får du selvfølgelig også alle de traditionelle goder fra universitetsverdenen: Undervisning baseret på den nyeste forskning, formidlet af fagfolk med stor indsigt i emnerne; adgang til mange kandidatuddannelser og mulighed for deltagelse i forsknings- og udviklingsprojekter.

Herudover tilbydes der også et stort udbud af valgfag og rig mulighed for at sammensætte egen uddannelse. I Herning sætter vi stærkt fokus på din personlige udvikling, bl.a. ved at sikre en nem og ligetil adgang til underviserne og sørge for at en stor del af undervisningen foregår på mindre hold.

Iværksættermiljø

Som studerende på Campus Herning kan du selv prøve kræfter med erhvervslivet i samarbejde med Business Factory, der siden 2006 har udklækket en lang række succesfulde iværksættervirksomheder, som er startet af studerende. Læs mere om Business Factory.

Som førstegangsiværksætter kan du hos campus Hernings Business Factory få coaching og rådgivning, der kan hjælpe dig på vej til investering og marked. Alt det kræver er en god ide og viljen til at følge den til døren.

Bolig

I nærheden af campus Herning ligger Birk Campus; et område med ca. 400 studenterboliger, vaskeri, fælleshus, motionscenter og cafe. De mange studerende, der bor i området, sikrer et rigt socialt liv og fællesskab med studerende på både Campus Herning og designuddannelserne ved TEKO. Birk Campus ligger ca. 10 minutter fra Herning centrum. 

Herning ligger centralt i Jylland, og uanset om du vælger at flytte til Herning eller vælger at blive boende i din hjemby, er der gode transportmuligheder. Fra Herning centrum går der både til Campus Hernings, ligesom toget mellem Herning og Aarhus har eget trinbræt få hundrede meter fra Campus Herning.

Studiestart i Herning?

Som ny studerende på Campus Herning vil du blive taget godt imod af studiets tutorer. RUS-ugen er den traditionelle introduktionsuge, der byder dig velkommen til studiets miljø, traditioner og dine medstuderende.