Investu

Investu

Investu.dk er en investeringsguide, startet af Christian Dahl, Tobias Madsen og Vladislav Munk, som gør det let for den gennemsnitlige dansker at lære om investering og hvordan man kommer i gang.
 

Privat investering er kun blevet mere populært de seneste år og med smartphone apps, som gør det let at investere på 5 minutter, er interessen kun blevet større. På Investu har vi en vision om at guide nye investorer i den rigtige retning, så de selv kan foretage en god investering, uden at være afhængige af en bankrådgiver, som foreslår dyre investeringer.

 

Det at investere, spænder bredt og hvad der er den rigtige investering, afhænger mængden af kapital man har at investere for, hvor meget tid man har til at passe en investering og hvor stor risiko villighed man har.

 

Det er muligt at investere i alt fra ejendomme, som kræver en stor involvering og kapital, for at komme i gang, til indeksfonde, som faktisk er en passiv investering og kræver relativt få midler at investere for.

 

Aktier for begyndere

 

Når man som ny investor overvejer sin første investering, er den første indskydelse at investere i aktier. Aktiemarkedet kan dog være hektisk og man kan hurtigt miste store dele af sin investering, hvis man ikke ved hvad man går ind til.

 

Der er forskellige strategier at vælge, når man begynder at investere i aktier. Disse strategier kan virke komplicerede, og derfor gør vi strategier lette at forstå og vælge imellem. Man kan gå efter udbytte aktier, som udbetaler et løbende udbytte, eller value aktier i virksomheder, som er lavt værdisat af markedet. De fleste nybegyndere vælger dog ofte at lægge ”alle æg i en kurv” og investere i en aktie, man tror der er god, eller som man har fået anbefalet af en bekendt, uden at analysere virksomheden yderligere. Er man heldig stiger aktien 40% over det næste år – aktien kan dog også falde tilsvarende. Risikoen er derfor høj når man kun investerer i en virksomhed.

For at undgå denne høje risiko, kan man investere i flere virksomheder og sprede risikoen. En af de mest populære måder at gøre dette, er ved at investere i en indeksfond. Det kan virke uoverskueligt og kompliceret at komme i gang med, og det er netop derfor vi på Investu har skrevet guides, som gør det let at forstå de forskellige strategier og f.eks. forklare hvad en indeksfond er.

 

Meget af denne viden kan også bruges hvis du er iværksætter. Der er også viden om hvordan du vurderer interne investeringer i din virksomhed igennem Discounted Cash Flow modellen. Hvis du som iværksætter har brug for mere viden omkring det at starte virksomhed op, har vi også opstart.dk, som er din guide og resource, når du skal starte virksomhed.