Lokale studerende blev hædret for millionforretning i Aarhus

Succesfulde iværksættere fra Aarhus Universitet i Herning modtog pris foran deres medstuderende på Aarhus BSS til prisuddelingen Den Gyldne Fugl.

De fire stiftere står ved to biler i en skov og smiler.
De fire BDE-studerende har til tider haft svært ved at overbevise omgivelserne om, at escape rooms kunne blive en god forretning. Nu har de en millionvirksomhed og er blevet fejret af deres medstuderende.

Fire studerende fra Aarhus Universitet i Herning vandt prisen for Årets Iværksætter 2019, da Studenterlauget ved Aarhus BSS afholdt sit årlige awardshow Den Gyldne Fugl. 

I 2018 bestemte Anna Grantland, Søren Vedstesen, Kristoffer Nielsen og Martin Høeg sig for, at de ville levere unikke escape room-oplevelser særligt henvendt til erhvervslivet og stiftede virksomheden Locked.

Siden er forretningen vokset til et millionforetagende for de entreprenante studerende, der til dagligt læser til business development engineer (BDE). 

De blev hædret for deres iværksættersucces til awardshowet, der blev afholdt i Aarhus lørdag den 23. november, og ifølge Locked-stifterne var prisen en påmindelse til dem om, at hårdt arbejde betaler sig. 

”Vi har knoklet mere end 70 timer om ugen ved siden af studiet det seneste halvandet år, så vi blev glade for anerkendelsen,” siger Martin Høeg, medstifter.

Den Gyldne Fugl har været en tilbagevendende begivenhed på Aarhus BSS siden 2013, og der uddeles priser i 14 forskellige kategorier. Iværksætterprisen gives til én eller flere iværksættere, som med sit særlige drive har udviklet en innovativ forretningside eller skabt en virksomhed med forretningspotentiale, og her har de fire studerende fra instituttet i Herning gjort sig bemærket. 

Locked skiller sig ud fra andre escape room-udbydere ved at tilbyde oplevelser med fokus på teambuilding og firmaevents, og den faste kundekreds tæller bl.a. virksomheder som Siemens og Vestas.

I dag har virksomheden 21 ansatte og har haft mere end 20.000 besøgende gennem virksomhedens tre fysiske escape rooms, mens det seneste regnskab viste et millionoverskud. 

Incuba, der er en såkaldt forskerpark i Aarhus, hvis formål er at skabe samarbejde mellem forskningsinstitutioner og virksomheder, stod for udvælgelsen af vinderen til iværksætterprisen, og det betød ekstra meget for de unge iværksættere.

”Det har til tider været svært at forklare vores omgivelser, at en virksomhed baseret på escape rooms kunne være en succes. Så det er fedt, at en organisation som Incuba giver sin anerkendelse,” siger Mads Høeg.

Iværksætterne bag Locked har hovedkontor på Business Factory ved Aarhus Universitet i Herning 

Her er det muligt for studerende at få tildelt kontorfaciliteter og modtage sparring på deres forretning ved siden af studiet. På Business Factory er der tilkoblet konsulenter, der alle har stor erfaring fra erhvervslivet.