Medarbejdere Offentligheden/ Pressen

International ekspert inden for klimapolitik ansat på AU Herning

1. august 2013 tiltræder en af verdens førende klima- og energieksperter, professor Benjamin K. Sovacool, som centerleder på Centre for Energy Technologies (CET) på AU Herning.

Benjamin K. Sovacool arbejder til dagligt som forsker, konsulent og underviser på bl.a. Vermont Law School i USA. Nu er han også tilknyttet AU Herning.

Det er en mand med et imponerede CV, som 1. august 2013 tiltræder som centerleder på Center for Energy Technology (CET) på AU Herning.

Professor Benjamin K. Sovacool er en af verdens pt. mest citerede klimapolitiske forskere. Han har mere end 250 peer-reviewed papers og bogkapitler bag sig inden for en bred vifte af områder fra klimapolitik til astronomi og sociologi, og bidrager til den kommende 5. hovedrapport (AR5) fra FN’s Klimapanel (IPCC). Benjamin K. Sovacool arbejder til dagligt som forsker, konsulent og underviser på bl.a. Vermont Law School i USA og har bedrevet sin forskning i mere end 50 lande.

Ikke overraskende er institutleder på AU Herning, Michael Goodsite, temmelig begejstret for ansættelsen:

- Det er et scoop og et stort cadeau til instituttet, at en international kapacitet som Benjamin har takket ja til at være centerleder på AU Herning. De samfundsfaglige og forretningsmæssige aspekter af bæredygtig energi og klimatilpasning er to af vores kerneforskningsområder her og baner vejen for endnu mere samarbejde med andre komplementære enheder på AU. Med Benjamin tager vi endnu et kæmpe skridt fremad på disse områder, og samtidig får vi en bindende kraft mellem den klima- og energiforskning, der foregår ved AU Herning, siger Michael Goodsite.

Læs mere om Benjamin K. Sovacool

Yderligere information

Michael E. Goodsite
Institutleder på AU Herning
M: MICHAELG@HIH.AU.DK  
T: 6011 2557