MATCHDAY på AU Herning

AU Herning summede af networking og interaktion i forbindelse med, at ”AU Career, BSS” forleden afholdte MATCHDAY. Arrangementet havde til formål at koble virksomheder og studerende sammen, og målet var at finde et match, hvor begge parter kunne berige hinanden.

AU Career, BSS har et bredt samarbejde med internationale og lokale virksomheder med henblik på at skabe dialog og kontakt mellem virksomheder og studerende. Samarbejdet giver optimale betingelser for videnudveksling og for at fremme udviklingen af såvel virksomhederne som de studerende. Et samarbejde mellem virksomheder og studerende kan foregå igennem et semesterprojekt, et bachelor- eller master-afgangsprojekt, en praktikplads eller lignende.

De studerende fra AU Herning havde forinden MATCHDAY booket individuelle møder på tyve minutters varighed med virksomhederne. Ved møderne havde de studerende muligheden for at networke og skabe chancen for at erhverve sig et job eller projektsamarbejde.

God måde at skaffe kontakter

–Arrangementet har været en god måde for mig at skaffe nogle kontakter, stille spørgsmål og få et indblik i, hvad der venter på jobmarkedet, når jeg dimitterer, udtaler Sherylyn Oben Madsen, studerende på 6. semester på International Communication and Multimedia.

En anden studerende der deltog ved MATCHDAY var Diana Lipcanu fra Rumænien, der også studerer på 6. semester på International Communication and Multimedia, og hun udtaler, at hun formentlig søger job ved en eller to af de deltagende virksomheder, hun havde et møde med, og hun siger:

–MATCHDAY var en meget spændende oplevelse, der gav mig mulighed for at møde interessante mennesker i gode stillinger.

Vil gentage successen med MATCHDAY

Missionen for arrangøreren AU Career, BSS er at understøtte karrieremuligheder for godt 16.000 studerende på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences (BSS) samt at opfylde rekrutteringsbehov og profileringsbehov for erhvervslivet.

– Dette er blandt andet noget, vi forsøger at opfylde igennem arrangementer som MATCHDAY, hvor vores studerende såvel som virksomheder kan komme i tæt dialog med hinanden og forsøge at arbejde hen imod hinanden, udtaler karrierekonsulent ved AU Career, BSS, John Hansen og fortsætter:

–MATCHDAY var en stor succes, og det er bestemt et arrangement, vi ønsker at fortsætte med for at fremme de studerendes muligheder for at sætte gang i karrieren.

16 lokale og internationale virksomheder deltog i MATCHDAY på AU Herning, og de studerende havde sammenlagt booket over 100 møder.

Fakta

AU Career, BSS arbejder for at etablere kontakten og facilitere mødet mellem de mange studerende på Aarhus Universitet og virksomhederne, som gør det muligt for virksomheder at komme i tæt kontakt med højtuddannede inden for økonomi, finansiering, jura, statskundskab, marketing, kommunikation, erhvervssprog, civilingeniøruddannelsen mv. AU Career, BSS har karrierecentre på Campus Herning samt Campus Aarhus.