Interdisciplinært forskningssamarbejde mellem ICOA og AU Herning

10. januar var AU Herning vært for et fælles AU Herning/ICOA seminar. Seminaret markerede starten på et nyt samarbejde mellem forskere fra AU Herning og ICOA; et interdisciplinært samarbejde, som vil styrke AU Hernings forskningsprofil yderligere.

Alle medarbejdere fra AU Herning var inviteret til seminaret, hvor størstedelen af forskerne fra the Interdisciplinary Center for Organizational Architecture 

ICOA også deltog. Efter en introduktion ved centerleder for AU Herning professor Michael Goodsite og centerleder for ICOA Børge Obel, gav associate professor ved ICOA Dorthe Døjbak Håkonsson en præsentation om et emne inden for hendes forskningsområde: “Integrating shared emotions into organizational decision making”. Seminaret sluttede med en frokost, hvor forskerne kunne lære hinanden bedre at kende.

Interdisciplinært samarbejde

I sin velkomst gav centerleder for AU Herning professor Michael Goodsite udtryk for sin begejstring over det nye samarbejde.

 - Jeg er meget glad for dette nye samarbejde, og sammen vil vi være et fantastisk eksempel på, hvad det betyder at være interdisciplinær, sagde Michael Goodsite og tilføjede, at som et af Aarhus Universitets interdisciplinære centre har ICOA været interdisciplinær længe før ordet overhovedet blev et “buzzword”.

Centerleder for ICOA Børge Obel sagde, at med den brede vifte af forskellige metodiske tilgange anvendt hos ICOA, ser han frem til samarbejdet med AU Hernings forskere inden for ingeniørvidenskab, erhvervskommunikation og erhvervsøkonomi.

Styrker AU Hernings forskningsprofil

Det nye samarbejde vil styrke AU Hernings forskningsprofil. I 2012 ansatte AU Herning 16 nye forskere som led i AU Hernings bestræbelser på at sikre en stærk og lokalt forankret forskning og uddannelse, som har globalt sigte, og den nye samarbejdsaftale med ICOA er endnu et skridt på vejen til at opbygge en endnu stærkere forskningsprofil.

Udveksling af medarbejdere

Michael Goodsite forklarede, at ICOA har dedikeret et kontor i Aarhus til de af AU Hernings forskere, som ønsker at samarbejde med ICOA. Ligeledes vil ICOA have et kontor i Herning ”ICOA Vest”, og forskere fra både ICOA og AU Herning, som ønsker at samarbejde, opfordres til at tilbringe tid i hinandens forskningsmiljøer i henholdsvis Aarhus og Herning.