Herningenser ny institutleder på AU Herning

Den nye institutleder på AU Herning er netop blevet udpeget, og valget er faldet på Jacob Kjær Eskildsen. Han er født og opvokset i Herning og er selv uddannet på AU Herning (tidligere Midtjysk Handelshøjskolecenter). Det bliver dermed en stedvant institutleder, der til juni sætter sig i spidsen for instituttet efter Michael Evan Goodsite.

Om nogen ved den nye institutleder på AU Herning, Jacob Kjær Eskildsen, hvad han går ind til. Han har trådt sine barnesko i Hernings gader, er student fra Herning Gymnasium og har i starten af 90’erne taget HA-uddannelsen på AU Herning, der dengang hed Midtjysk Handelshøjskolecenter. Tilbage i 2006 blev han medlem af den rådgivende bestyrelse på AU Herning (tidligere AU-HIH), og i begyndelsen af 2013 blev han ansat som professor på stedet.

– En del af min hovedopgave som institutleder bliver fortsat at styrke båndet med erhvervslivet og sikre forskningsbaseringen af vores uddannelser. AU Herning er et spændende sted på grund af det tætte samarbejde med erhvervslivet, og det skal vi fortsat arbejde på at udvikle. Vi skal endnu tættere på virksomhederne, og det er vi allerede i gang med at arbejde på ved at involvere både de små, mellemstore og store virksomheder i det midt- og vestjyske i forskellige projekter med både studerende og forskere, siger Jacob Kjær Eskildsen.

Jacob Kjær Eskildsen har bl.a. tidligere arbejdet på Herning Centralsygehus, som det hed dengang. Netop erhvervserfaringen før Jacob Kjær Eskildsen blev ansat på Aarhus Universitet har været med til at sætte sit præg i hans forskningsprojekter gennem tiden, som primært er udført i samarbejde med forskellige virksomheder.

Har både indsigten og forståelsen

Formand for AU Hernings nye Eksterne Råd, Helge Sander, udtaler følgende om valget af Jacob Kjær Eskildsen som ny institutleder på AU Herning:

– Jeg har haft et utrolig godt samarbejde med AU Hernings nuværende institutleder Michael Evan Goodsite, der virkelig har formået at opbygge et forskningsmiljø med tyngde på meget kort tid. Det arbejde føler jeg mig meget tryg ved, at Jacob Kjær Eskildsen skal overtage. Han har den indgående indsigt og forståelse for området i Midt- og Vestjylland, universitetsverdenen og selve instituttet, der skal til for løfte opgaven med både forskningsbaseringen og samarbejdet med virksomheder, siger Helge Sander, formand for Eksternt Råd på AU Herning.

Jacob Kjær Eskildsen er allerede gået i gang med at få overdraget opgaver, og han har derfor netop deltaget i det andet møde i AU Hernings nye Eksterne Råd, der bl.a. består af fem borgmestre, regionsrådsformand og repræsentanter fra det omkringliggende erhvervsliv.

Vil fortsætte den linje, der er lagt

– Noget af det helt centrale på AU Herning er, at vi skal blive ved med at fostre det spirende forskningsmiljø, som er blevet opbygget gennem de seneste år. Vi skal fortsætte den linje, der er blevet lagt igennem den tid, som Michael Evan Goodsite har været institutleder. Vi skal også i gang med at definere de kerneområder, som vi vil være førerende inden for, og det er noget, der langsomt kommer nedefra og er godt på vej, siger den kommende institutleder.

Michael Evan Goodsite, den afgående institutleder på AU Herning, siger følgende om hans efterfølger:

– Jeg synes, at valget er faldet på den helt rigtige person, der nu skal stå i spidsen for AU Herning. Det glæder mig, at jeg har mulighed for at overdrage mine opgaver til Jacob igennem den næste måneds tid og forhåbentlig dermed kan bidrage til, at han får en god opstart som institutleder. Jeg ønsker Jacob og AU Herning alt det bedste.

17 års anciennitet fra Aarhus Universitet

Jacob Kjær Eskildsen er cand.merc. og har sammenlagt været ansat på Aarhus Universitet siden 1997. Dengang startede han i en ph.d.-stilling på daværende ASB og har efterfølgende arbejdet sig op, hvilket efter omkring ti år kulminerede i et professorat tilbage i 2008. Med de 17 års anciennitet på universitetet og opvæksten i Herning kender han derfor AU og instituttet i Herning særdeles godt.

Jacob Kjær Eskildsen er 44 år, gift med Susanne og sammen har de to drenge på henholdsvis 13 og 16 år. Familien er bosat i Beder syd for Aarhus. I sin fritid har Jacob Kjær Eskildsen altid dyrket meget sport, og lige for tiden er det tennis og vægttræning, der bliver dyrket.

Michael Evan Goodsites ansættelse udløber den 31. maj, hvorefter han tiltræder som institutleder på et større institut på Syddansk Universitet i Odense – tæt på hans hjem og familie. Den 1. juni overtager Jacob Kjær Eskildsen officielt posten som institutleder på AU Herning. Der bliver holdt afskeds- og tiltrædelsesreception for ansatte, samarbejdspartnere og andre interessenter fredag den 23. maj kl. 13-15 - klik her for tilmelding.