Offentligheden/ Pressen

AU Herning sender civilingeniør nr. 100 ud i verden

Civilingeniøruddannelsen på AU Herning har nået en milepæl, idet civilingeniør nr. 100 netop er blevet færdig.

Civilingeniør nr. 100 Steffen Isgreen Sørensen sammen med Jørnn Ladegaard fra AU Herning, der har været vejleder på kandidatafhandlingen.

AU Herning dimitterede det første hold studerende fra civilingeniøruddannelsen (også kaldet cand.polyt. i teknologibaseret forretningsudvikling) i efteråret 2009, og i løbet af knap tre år har AU Herning hermed sendt 100 cand.polyt.’ere ud i verden. Civilingeniør nr. 100 blev Steffen Isgreen Sørensen, der sluttede uddannelsen af med et 12-tal. Han blev efter det mundtlige forsvar af den afsluttende kandidatafhandling overrasket med blomster og vin af ledelsen fra AU Herning.

- Det bedste ved civilingeniøruddannelsen på AU Herning er linket mellem teori og praksis. Igennem to år har vi studerende været tilknyttet en mentorvirksomhed, som vi har arbejdet hos tre dage om ugen, og resten af dagene har vi haft undervisning på AU Herning. Det har været helt vildt godt at få reel erhvervserfaring samtidig med, at vi har taget en uddannelse, siger Steffen Isgreen Sørensen.

- Det er altid dejligt at sende vores studerende ud i verden efter en veloverstået eksamen, og det er fantastisk inspirerende at se, hvor dygtige og målrettede de er, siger Michael Evan Goodsite, Institutleder på AU Herning.

Nyuddannet med erfaring som direktør i egen virksomhed

Mens Steffen Isgreen Sørensen har studeret på civilingeniøruddannelsen på AU Herning, har han samtidig etableret egen virksomhed, ligesom andre af hans medstuderende også har gjort. Han har sammen med en studiekammarat stiftet virksomheden APP Afbudsrejser, der er en mobilplatform, der samler afbudsrejser, og som efter kun et år på bagen har 90.000 brugere.

- Inspirationen til at stifte virksomheden kom igennem uddannelsen. Noget af det særlige ved at studere på AU Herning er, at man som studerende har mulighed for at have en meget tæt kontakt med underviserne. Det har været rigtig godt og lærerigt at kunne trække på deres store viden og erfaringer med både teori og praksis, fortæller Steffen Isgreen Sørensen.