AU Herning arrangør af konkurrence for studerende og international konference på Food Tech-messe

Tirsdag den 28. til torsdag den 30. oktober var AU Herning repræsenteret på Food Tech-messen i MCH Messecenter Herning med den nytænkende konkurrence ”Food Tech Challenge 2014” og den internationale konference ”Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry”.

31.10.2014 | Winnie Axelsen

25 universitetsstuderende fra hele landet var særligt udvalgte blandt mere end 150 studerende, der ansøgte om at få en af pladserne i konkurrencen "Food Tech Challenge". Her arbejder de med deres case omkring bordet og ved brug af de særlige tavler, der er lavet til arbejdet med forretningsmodellering.

Prorektor Berit Eika fra Aarhus Universitet holdt åbningstalen til "Food Tech Challenge".

Her ses en af talerne ved den internationale konference "Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry".

Konferencen foregik den ene af de tre dage, som Food Tech-messen varede, og den tiltrak både forskere og repræsentanter fra fødevarebranchen.

Her ses en gruppe af de studerende, der deltog i konkurrencen for universitetsstuderende, mens de arbejder med deres case i deres egen lille kube midt i messen.

De studerende kunne løbende hente inspiration eller stille spørgsmål til virksomhederne på messen i forbindelse med deres arbejde med at løse deres forskellige cases.

Prorektor på Aarhus Universitet, Berit Eika, åbnede tirsdag konkurrencen ”Food Tech Challenge” for universitetsstuderende fra hele landet, der var arrangeret af AU Herning i samarbejde med en række nøgleaktører i fødevarebranchen.

Åbningstalen af Berit Eika var et led i den officielle åbning af messen, hvor prins Joachim også deltog som protektor for messen.

De studerende, der deltog i Food Tech Challenge og til daglig studerer på AU Herning, følger et helt nyt og unikt valgfag lige nu, som kun findes og udbydes i Herning.

De vil i forbindelse med deres eksamen i valgfaget blive eksamineret i deres arbejde med Food Tech Challenge.

Det er en helt ny måde at koble undervisning, forskning og praksis sammen.

International konference med fokus på fødevarebranchen

Onsdag løb den internationale konference ” Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry” af stablen, som også AU Herning stod bag.

Her gav en række internationale forskere deres bud på fødevareindustriens fremtidige udfordringer.

Fødevareindustrien vil blive udfordret på nytænkning, forretningsmodeller og innovation i fremtiden, og derfor satte AU Herning med konferencen fokus på netop fremtidens forretningsmodeller og teknologiske løsninger.

Det var fjerde gang, at konferencen fandt sted, men det var første gang, at konferencen foregik i Europa.

De tidligere gange har konferencen fundet sted på blandt andet universiteterne Stanford og Princeton.

Vinderne af Food Tech Challenge 2014

Torsdag blev vinderne af konkurrencen Food Tech Challenge kåret, og vinderne blev ”Team Dupont”.

Teamet bestod af studerende fra følgende uddannelser og universiteter:

• Morten Thybo (MSc Molecular Nutrition, AU)
  • Fatima Sabir (Ph.d. i filisofi, RUC)
  • Jens W. Madsen (MSc Engineering in Technology Based Business Development, AU Herning)
  • Louise Dam (MSc Food Science, KU)
  • Stephanie Henriksen (MSc Food Technology, DTU)