AU Herning arrangør af konkurrence for studerende og international konference på Food Tech-messe
Tirsdag den 28. til torsdag den 30. oktober var AU Herning repræsenteret på Food Tech-messen i MCH Messecenter Herning med den nytænkende konkurrence ”Food Tech Challenge 2014” og den internationale konference ”Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry”.






Prorektor på Aarhus Universitet, Berit Eika, åbnede tirsdag konkurrencen ”Food Tech Challenge” for universitetsstuderende fra hele landet, der var arrangeret af AU Herning i samarbejde med en række nøgleaktører i fødevarebranchen.
Åbningstalen af Berit Eika var et led i den officielle åbning af messen, hvor prins Joachim også deltog som protektor for messen.
De studerende, der deltog i Food Tech Challenge og til daglig studerer på AU Herning, følger et helt nyt og unikt valgfag lige nu, som kun findes og udbydes i Herning.
De vil i forbindelse med deres eksamen i valgfaget blive eksamineret i deres arbejde med Food Tech Challenge.
Det er en helt ny måde at koble undervisning, forskning og praksis sammen.
International konference med fokus på fødevarebranchen
Onsdag løb den internationale konference ” Multi Business Model Technology Innovation in the Food Tech Industry” af stablen, som også AU Herning stod bag.
Her gav en række internationale forskere deres bud på fødevareindustriens fremtidige udfordringer.
Fødevareindustrien vil blive udfordret på nytænkning, forretningsmodeller og innovation i fremtiden, og derfor satte AU Herning med konferencen fokus på netop fremtidens forretningsmodeller og teknologiske løsninger.
Det var fjerde gang, at konferencen fandt sted, men det var første gang, at konferencen foregik i Europa.
De tidligere gange har konferencen fundet sted på blandt andet universiteterne Stanford og Princeton.
Vinderne af Food Tech Challenge 2014
Torsdag blev vinderne af konkurrencen Food Tech Challenge kåret, og vinderne blev ”Team Dupont”.
Teamet bestod af studerende fra følgende uddannelser og universiteter:
- Morten Thybo (MSc Molecular Nutrition, AU)
- Fatima Sabir (Ph.d. i filisofi, RUC)
- Jens W. Madsen (MSc Engineering in Technology Based Business Development, AU Herning)
- Louise Dam (MSc Food Science, KU)
- Stephanie Henriksen (MSc Food Technology, DTU)
Læs mere her