AU Herning bliver et institut fra 1. april

1. april bliver AU Herning et institut på linje med BSS’ seks andre institutter. Det betyder en stærkere profil, større anerkendelse og bedre muligheder for samarbejde i Midtjylland og internationalt, forklarer institutleder Michael Goodsite.

11.03.2013 | Andreas G. Jensby

"Det er dejligt, at man fra øverste sted virkelig vil AU Herning", siger institutleder Michael Goodsite. Foto: Poul Ib Henriksen, AU Foto.

På et møde i sidste uge godkendte Universitetsledelsen, at AU Herning ændrer status til institut efter at have heddet institutlignende center siden den faglige udviklingsproces blev gennemført. Og det er en stor og vigtig ændring for AU Herning, forklarer institutleder Michael Goodsite.

- Det er en stor dag i Herning, og alle er glade herude. Det har været et personligt mål for mig at arbejde for, at AU Herning blev et institut, og med medarbejdernes og ikke mindst universitetsledelsens og dekanens opbakning er det nu lykkedes. Det er dejligt, at man fra øverste sted virkelig vil AU Herning, siger han.

Center-titel har forvirret
For Michael Goodsite og alle AU Hernings medarbejdere kommer titelskiftet ikke mindst til at gøre kommunikation omkring dem selv nemmere. Mange har ikke vidst, hvad et institutlignende center præcis var for en størrelse, fortæller Michael Goodsite.

- De fleste forstår et center som et sted med én primær kernekompetence, f.eks. forskning eller uddannelse.  Et institut har derimod fokus på alle AU’s fire kernekompetencer, så det er et vigtigt signal både internt og eksternt, at vi er blevet en lige del og partner i Aarhus Universitet med alle de pligter, det ansvar og de muligheder, det medfører, siger han.

Den nye titel som institut vil blive markeret med en reception engang i april, når skiftet officielt træder i kraft. Navnet AU Herning ændres ikke.

Professor Michael Evan Goodsite
Institutleder for AU Herning