500 civilingeniører på 10 år

Sidste uges dimission på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi var ikke nogen helt almindelig dimission. Den markerede nemlig, at det er nøjagtigt 10 år siden, de første nyudklækkede civilingeniører fik deres diplom i Herning.

Første civilingeniør tilbage i Herning

I 2009 sad Mikkel Brogaard Andersen på stolerækkerne sammen med sine studiekammerater, og som den allerførste færdiguddannede civilingeniør på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi kunne han modtage sit diplom og bevæge sig ud i verden. Og netop dét har han også gjort; han er nu bosat i Indien, hvor han arbejder som Director, Head of Engineering & Business Service Center for den danske Vestas-koncern. 

Nu, 10 år senere, var han tilbage i Herning, hvor han var med til at fejre et nyt hold af dimittender, heriblandt 64 nyudklækkede civilingeniører i teknologibaseret forretningsudvikling (cand.polyt.). Som årets sommerdimissionstaler lagde Mikkel Brogaard Andersen særlig vægt på, at selvom man som helt ny civilingeniør kan være i tvivl om, hvilken retning man nu skal gå i, så skal man ikke være bange for at tage chancer i ny og næ.  

”Jeg kan huske, da jeg sad som nyuddannet civilingeniør for 10 år siden. Jeg vidste ikke, hvad en civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling egentlig laver, eller hvem der ville ansætte mig. Siden har jeg arbejdet og boet i fire forskellige lande for en af verdens største leverandører inden for vindindustrien – Vestas. Man skal ikke være bange for at tage chancer i sit arbejdsliv, for ens erfaring og teknologiske kunnen kan ikke alene udfylde alle ens drømme,” forklarede Mikkel Brogaard Andersen under sin tale til året sommerdimission i Herning. 

500 civilingeniører og flere på vej

Siden Mikkel Brogaard Andersen og hans studiekammerater dimitterede i 2009, er mere end 500 civilingeniører udklækket fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i Herning. Mange af de uddannede har fået job som product managers, marketing directors og forretningsudviklere i nogle af de helt store internationale virksomheder i Danmark såsom Vestas, Arla, LEGO, Oticon, Pandora, Danfoss, Therma m.v., og en hel del andre har fået succes som direktører i deres egne startup-virksomheder.  

”Dét, der gør civilingeniørerne fra Herning særligt attraktive både som ansatte i store virksomheder eller som direktører i egne firmaer, er, at de forstår kompleks teknologi og har strukturerede problemløsningsfærdigheder, mens de på samme tid kan spotte gode forretningsmuligheder. De forstår kort sagt at tænke ud af boksen og se den store sammenhæng, og det er normalt noget, der skal meget erfaring til for at lære,” forklarer Mikkel Brogaard Andersen. 

Og det slutter ikke med de 500; allerede til september møder en flok helt nye studerende op for at starte på uddannelsen til civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling, så Institut for Forretningsudvikling og Teknologi bliver ved at uddanne dygtige kandidater til erhvervslivet i fremtiden. 

Læs mere om uddannelsen her.