Hvordan styrker AU Herning det midt- og vestjyske område?

Mandag den 6. oktober lægger Sofie Carsten Nielsen, uddannelses- og forskningsminister, vejen fordi AU Herning, når konferencen ”Hvordan styrker AU Herning det midt- og vestjyske område?” løber af stablen. Konferencen sætter fokus på udviklingen af Midt- og Vestjylland.

08.09.2014 | Didde Trolle Pedersen

Dato man 06 okt
Tid 15:00 18:30
Sted AU Herning

I forbindelse med konferencen ”Hvordan styrker AU Herning det midt- og vestjyske område?” den 6. oktober kommer uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen og holder åbningstale på Aarhus Universitets institut i Herning.

Konferencen sætter fokus på udviklingen af Midt- og Vestjylland, og på hvordan Aarhus Universitets institut i Herning kan bidrage til en positiv udvikling af området. Udover at holde åbningstalen til konferencen vil Sofie Carsten Nielsen besvare spørgsmål fra et panel bestående af repræsentanter fra erhvervslivet og fagbevægelsen i området – i form af Kenneth Iversen (tidl. direktør i Kyocera Unimerco), Helge Albertsen (formand for Dansk Metal Skjern-Ringkøbing) og Nicolai Hansen (adm. direktør i KMC).

”Det glæder os naturligvis her på AU Herning, at ministeren prioriterer at afse tid i sin travle kalender til at deltage i vores konference. Det er vigtigt for Midt- og Vestjylland at tænke udvikling af området sammen med både erhvervsliv, den offentlige sektor og uddannelse samt sikre den højtuddannede arbejdskraft i landsdelen. Derfor mener vi på AU Herning, at det er vigtigt at tage hul på en dialog omkring udviklingen af området og Aarhus Universitets institut i Herning, så vi står sammen om at bevare og udvikle det midt- og vestjyske område bedst muligt i fremtiden”, siger institutleder på AU Herning, Jacob Kjær Eskildsen.

Der vil desuden være indlæg til inspiration og eftertanke fra midt- og vestjyske profiler, der repræsenterer forskellige virksomheder og alle dele af området, og der vil være politikere samt profiler fra både den private og den offentlige sektor. Formålet med konferencen er at samle relevante parter og skabe et rum, hvor der er mulighed for at lade sig inspirere, stille spørgsmål og udfordre hinanden – alt sammen med henblik på at sikre de bedste vilkår for udviklingen af Midt- og Vestjylland.

Regionsrådsformand Bent Hansen vil også holde indlæg på konferencen omkring Region Midtjyllands fremtidige forventninger til AU Herning. Ligesom lægefaglig direktør ved Hospitalsenheden Vest, Jens Friis Bak, vil bidrage med et indlæg omkring samarbejdet mellem universitet og hospitaler i Region Midtjylland. Desuden vil profiler fra det midt- og vestjyske erhvervsliv bidrage med tre indlæg omkring erhvervslivets forventninger til AU Herning i fremtiden. De tre indlægsholdere er Per H. Lauritsen (forskningschef i Siemens), Kenneth Mikkelsen (erhvervsdirektør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande) og Søren Sloth (formand for Nordvestjysk Erhvervsråd). Derudover vil formanden for Eksternt Råd på AU Herning, Helge Sander, være ordstyrer til konferencen.

Fakta

Konferencen ”Hvordan styrker AU Herning det midt- og vestjyske område?” finder sted mandag den 6. oktober 2014 på AU Herning.

Læs mere på www.auhe.au.dk/udviklingskonference eller kontakt:

Konference