International konference sætter fokus på personaleøkonomi

I disse dage er AU Herning vært ved den internationale konference ”Global Aspects of Personnel Economics”, der sætter fokus på forskningsområdet personaleøkonomi. Professor Edward P. Lazear, tidligere Cheif Economic Advisor for præsident George W. Bush, deltager i konferencen som hovedtaler, og han var den første forsker, der begyndte at beskæftige sig med området.

27.08.2014 | Winnie Axelsen

Fra den 27. til 28. august får School of Business and Social Sciences, som AU Herning hører under, besøg af en række internationale topforskere inden for forskningsfeltet personaleøkonomi. De skal i løbet af de to dage videndele, netværke, inspirere og udfordre hinandens forskning i forbindelse med konferencen ”Global Aspects of Personnel Economics”.

Selve forskningsområdet personaleøkonomi – eller bedre kendt under den engelske betegnelse ”personnel economics” – handler om arbejdsgiver- og medarbejderrelationer. På den ene side beskæftiger forskerne inden for feltet sig med at undersøge, hvordan virksomheder motiverer deres ansatte, og på den anden side undersøger de medarbejdernes karriereprogression.

Det er nytænkende og unikt at beskæftige sig med både arbejdsgivers og arbejdstagers synsvinkel i samme forskningsprojekt og bruge den kostbare viden til at forbedre forhold for både virksomheder og ansatte. Forskningsresultaterne er med til at skabe en forbedret forståelse for, hvordan man driver forretning, så det giver en forbedret værdi, motivation og succes for såvel arbejdsgiveren som medarbejderne.

Hovedtaler er tidligere Chief Economic Advisor for præsident Bush

Hovedtaleren ved konferencen er Edward P. Lazear, der er professor på Stanford University og tidligere Chief Economic Advisor for præsident George W. Bush. Han er en pioner inden for forskningsfeltet personaleøkonomi og den første forsker, der begyndte at beskæftige sig med området.

”Jeg håber, at konferencen vil være med til at booste forskningsfeltet og skabe en endnu bedre forståelse for arbejdsgiver- og medarbejderrelationer. Mit håb er, at både flere forskere og flere virksomheder vil få øjnene op for emnet, og hvor vigtigt det er. Forskningen er meget virksomhedsnær og anvendelig for virksomheder, og mange vil kunne få stort udbytte af at beskæftige sig med området. En lang række virksomheder har i forvejen meget data, der er lige til at anvende i et studie af deres personaleøkonomi”, siger Anders Frederiksen, en af arrangørerne bag konferencen og professor på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, AU Herning.

Deltagerne i konferencen repræsenterer eliten inden for forskningsområdet personaleøkonomi og er en international forsamling af forskere fra USA (Yale og Stanford), Japan, flere europæiske lande mv. Konferencen er arrangeret af School of Business and Social Sciences i et samarbejde mellem instituttet i Herning (AU Herning), Institut for Økonomi samt Interdisciplinary Center for Organizational Architechture (ICOA).

Yderligere information

• Anders Frederiksen, professor, Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences, AU Herning: 6162 0207 / afr@auhe.au.dk
Konference